كيش لورين...مقبل فرنسى لذيذ ومجرب جميلللل جداااااا
هذه الاكله خطيره وستعجبكم
الكيش لورين:
اكله فرنسيه تعد من انواع المقبلات تقدم فى الحفلات والعزومات وتشرفك امام ضيوفك
اولا مقادير الفطيره:2كوب دقيق(طحين)
-2معلقه زبده صفراء
-واحد بيضه
-ملح فلفل اسود
تعجن باليد جميع المقادير السابقه حتى تمتزج وتعطى عجينه لينه تفرد وتترك الطبق الذى نعجن فيه
واذا كانت يابسه نضع عليها معلقه لبن كبيره حتى تصبح طريه
نبدا الان بمقادير الحشوه:
3بيضه
نص كوب كريمه لبانى(ممكن استبدالها باللبن)
100جرام جبنه كوره(جوده)مقطعه مكعبات
100جرام سلامى ديك رومى(ممكن استبدالها بالانشون او اللحم المدخن)مقطع مكعبات
100جرام فلفل الوان(نص فلفله خضراء ونص فلفله صفراء ونص فلفله حمراء)مقطعه مكعبات
ملح فلفل اسود للتتبيل
الطريقه:
بعد عمل الفطيره وفردها فى صنيه بسمك نص سم ونغرز الشوكه فيها حتى لا ترتقع فى الفرن
ثم نخلط الحشو كله فوق بعضه ونتبله ونضعه على الفطيره
ويدخل الفرن بدرجه حراره متوسطه او 200 درجه مئويه حتى يحمر وجهها
وبعدما تخرج من الفرن تترك حتى تبرد قليلا وتقطع مربعات وتوضع كمقبل بجانب العزومات
او اكله خفيفه وسهله
او تؤخذ فى الرحلات
او للاولاد فى المدرسه كفطار لانها كامله العناصر الغذائيه
اتمنى انكم تجربوها وتنول رضاكم